Nutrició infantil

Alimentació infantil

L’estadística i els últims estudis ens indiquen que actualment a Espanya hi ha quasi un 45% de nenchildren-1437353_1280s amb excés de pes (incloent sobrepès i obesitat). Aquesta xifra ens indica sens dubte un mal patró alimentari en nens i uns índexs de sedentarisme cada cop més grans.

Això, sumat a la manca d’informació nutricional a la que no tenen accès ni nens ni pares, i amb una publicitat tan agressiva per part d’una industria alimentaria que busca sempre oferir productes altament processats i d’una gran densitat calórica, ha fet que el fenomen de l’excès de pes en nens vagi en augment.

És per aquest motiu que és sumament important incidir en l’alimentació dels més petits com més aviat millor, ja que això no només es traduirà en un pes més saludable, sino que també actuarà com a mitjà de prevenció de certes patogies futures, com l’hipertensió arterial i la diabetis tipus 2.

Nutrició a l’escola

El propòsit de l’educació nutricional a l’escola és:

  • Aconseguir que els nens i adolescents adquireixin una capacitat crítica per escollir una alimentació saludable mitjançant xerrades, tallers amb els propis alumnes i/o pares.
  • Detecció precoç de trastorns del comportament alimentari (TCA).
  • Creació, control i supervisió de menús.