No és difícil canviar els hàbits alimentaris si saps com!

Hàbits alimentaris, es poden canviar ??

I tant que si. Un hàbit és una conducta o un conjunt d’aquestes i com a tal la conducta és modificable. Depenent del temps que portis realitzant aquests hàbits serà més fàcil o difícil fer el canvi d’aquest. Com més temps més dificultat.

Però el temps no és l’únic factor que hem de tenir en compte, la motivació que tenim per poder canviar aquest hàbit és importantíssima.

Per això cal establir, amb ajuda del professional, un pla d’intervenció amb uns objectius clars i reals, ja que la motivació és fluctuant i així aquests objectius ens ajudaran a mantenir-la.

Un altre factor a tenir en compte és l’aprenentatge. Amb això em refereixo a tots els costums i conceptes sobre l’alimentació que tenim previs a la intervenció i als nous que podem aprendre. És important revisar quins costums tenim, així detectarem les que ens resulten nocives per al nou hàbit i les que són potencialment positives (aquestes són amb les que ens quedarem per treballar en la teràpia).

Els nous aprenentatges ens seran útils treballar-los durant la teràpia ja que ens resultaran útils per canviar l’hàbit. Aquesta informació estarà relacionada amb el metabolisme del cos, com aquest processa els aliments, quin tipus d’aliments són beneficiosos per a les nostres activitats i sobretot el per què. Moltes vegades quan entenem el perquè de les coses en el nostre cervell s’activa un “clic” que ens ajuda a canviar, d’aquí que és important la informació que sabem dels aliments.

Amb tot això i esforç per posar-lo en marxa es pot canviar un hàbit alimentari. Avís, si comences a posar-ho en pràctica, els resultats són beneficiosos i aquests resultats faran que el segueixis fent, és un peix que es mossega la cua, per això des d’aquí t’animo a que avui mateix comencis a fer canvis, sense pressa però sense pausa.

admin

Deja un comentario