Tallers Sucres afegits i grups d’aliments

Bon dia! Els passats dies 19 i 20 de març, les nostres companyes Sheila Amela i Carla Avellaneda, van fer un tallers sobre els sucres afegits i la piràmide alimentaria amb els grups d’ aliments.

Les activitats es van realitzar al Institut Els Pallaresos, amb tots el grups de nens de 1er de la ESO. On volíem barrejar els coneixements explicats amb jocs i exercicis perquè els nens gaudeixin d’una estona divertida i alhora aprenent sobre els diferents aliments.

En aquestes activitats vam ensenyar a llegir les etiquetes dels productes, sobretot saber identificar la quantitat de sucre afegit que porten molts dels aliments que els nens estan acostumats a consumir.

També, va ser necessari explicar les conseqüències que té el consum de sucre a llarg termini, com es el cas de les càries dentals, l’obesitat, diabetis… així com la quantitat màxima de consum diari proposada per la OMS, 25g de sucre al dia.

 

Per altra banda, vam veure la freqüència de consum dels diferents grups d’aliments i poder classificar-los en el seu lloc a la piràmide.

Per possar en pràctica aquests coneixements vam realitzar un joc de preguntes i respostes, en el que havien d’aconseguir el màxim de respostes correctes i finalment van enganxar diferents aliments en la piràmide.

En resum, els tallers van estar molt divertits, ja que, van ser molt dinàmics i participatius per part dels alumnes, van fer murals per a classe amb els sucres afegits de diferents productes, van realitzar un joc de preguntes i respostes on també hi participava l’activitat física i, finalment van acabar creant la piràmide del SENC 2015.

Volem recordar-vos que des de el centre sempre estem disposats a realitzar tallers i xerrades relacionats amb la nutrició, podeu informar-vos enviant un correu a hola@nutriestilesport.com o trucant al 659 05 97 58.

Carla Avellaneda

Deja un comentario