I després de l’embaràs, què? Post-Embaràs i Lactància

On està el control exhaustiu que realitzen a les mares durant els 9 mesos d’embaràs? No es necessari un control després de donar a llum?

Post-Embaràs

Existeixen milers de mites al voltant d’aquest tema, i és normal que us sentiu perduts i al mig de decisions contradictòries si no disposeu de una informació veraç i clara. Així  doncs, després de l’embaràs seguirà sent necessari un recolzament nutricional per a la mare i per al nadó.

Els dubtes, les preguntes sense resposta, o encara pitjor, amb multi-resposta, no us facilitaran l’enfrontament d’aquesta nova etapa que comença en acabar la concepció. Serà necessari, per tant, buscar l’ajuda en un dietista-nutricionista per a que us ajudi a tornar a la normalitat després dels nous mesos de gestació, on hi ha hagut infinitat de canvis fisiològics i emocionals.

L’alimentació us facilitarà en aquest moment una millora de l’estat físic i anímic, i us garantirà un bon estat nutricional evitant baixar més pes del que toca o no recuperar el pes pre-embaràs, mantenint així un sobrepès o una obesitat.  

A més, tant si ets mare lactant com si no, s’haurà d’evitar hàbits tòxics que puguin perjudicar la salut del nadó com el tabac, l’alcohol, el consum de drogues… Doncs, encara que la gestació hagi finalitzat, seguiu influint molt en la salut del vostre nen. Per tant, pot ser un bon moment per deixar de banda tot allò que us perjudica a vosaltres com adults també. Penseu que quan comenceu a ser mares, també us convertiu amb educadores dels vostres fills. La qual cosa durarà tota la vida.

Encara que tota l’atenció després de l’embaràs estigui enfocada al nadó, no s’ha d’oblidar la salut de la mare. Ja que ella també necessita cuidar-se i controlar l’alimentació i la salut. Per això, des de NutriEstil&Esport volem donar suport a l’etapa post-embaràs a mares també.

Lactància

La lactància s’inicia just quan acaba la concepció o embaràs. Ara és el moment d’escollir entre lactància materna  o lactància artificial. Encara que per prendre la millor decisió, serà primordial conèixer les conseqüències, els avantatges i els inconvenients de cadascuna d’elles.

Sense cap dubte, una lactància materna serà més beneficiosa tant per al nadó com per a la mare pel que ella mateixa comporta. Durant aquesta etapa, millorar aspectes nutricionals i alimentaris, ajuda a garantir una bona salut de la mare. Però també s’ha de assegurar una lactància d’èxit que proporcioni nutrients necessaris al nadó per desenvolupar-se correctament. Per tal de tenir una lactància exitosa, cal que el recent nascut s’adhereixi correctament a la lactància. La qual previndrà alteracions gastrointestinal i millorarà qualsevol simptomatologia del recent nascut, al mateix temps que permetrà un creixement idoni.

Qualsevol problema relacionat amb la lactància tant referent a la mare (mastitis, baixa producció de llet materna, bancs de llet a casa, tornada al treball…) com al nadó (succions ineficients, plors constants, quantitat d’ingesta de llet, hidratació…), us el podrà resoldre la nostra dietista-nutricionista especialitzada en la matèria i us ajudarà a resoldre tots els dubtes que tingueu.

Volem acompanyar-te i guiar-te des del moment del naixement del teu fill/a per cuidar i millorar la teva alimentació, per garantir una lactància d’èxit i per explicar-te les inquietuds que poden sorgir en aquesta important etapa de les vostres vides.

Sheila Amela on FacebookSheila Amela on Instagram
Sheila Amela
Dietista-Nutricionista. Especialista en Embaràs, Lactància i Nutrició Infantil
Graduada en Nutrició Humana i Dietètica, Post-grau en Alimentació i Nutrició en la Infància i Màster en Atenció de persones amb diabetes (enfocada a diabetes infantil). Especialitzada en nutrició clínica avançada. Cursos de formació continuada en el Tractament de l'Obesitat i el Sobrepès en la infància, en Prevenció i Intervenció en consulta de l'excés de pes infantil, en Actualització de la Diabetis I i II, en Nutrició Infantil, entre d'altres.

Deja un comentario