Preparats per a la concepció? Pre-embaràs i Embaràs

Tot comença molt abans de la concepció i de l’inici de l’embaràs. Afrontar-ho en les millors condicions possibles per evitar futures complicacions o patologies, es troba en les vostres mans. 

PRE-EMBARÀS

Des del moment que es considera la possibilitat de tenir un nen/a, s’hauria de començar a millorar aspectes de la salut, tant d’ella com d’ell. Doncs, uns hàbits alimentaris saludables s’associen a una millora de la qualitat del esperma de l’home. La qual cosa afavoreix la concepció.

L’embaràs s’inicia amb la concepció, moment en el s’hauria d’arribar amb la millor salut possible per tal de facilitar la futura situació.

Si un dels dos progenitors presenta una dieta rica en greixos hidrogenats, sucres refinats, begudes gasificants, aliments processats… a més d’hàbits pocs saludables com el tabac, l’alcohol, el sedentarisme, l’estrès… I si a sobre, existeixen patologies com colesterol elevat, obesitat o sobrepès, hipertensió arterial, anèmia…., el conjunt dificultarà, i greument, la concepció. Per tant, l’alimentació juga un paper molt important en aquest moment.

A més, tenint una bona planificació, es podria començar amb la suplementació d’alguns nutricients essencials en l’embaràs, com pot ser l’àcid fòlic entre d’altres. D’aquesta manera s’evitarien malformacions fetals i es garantiria un bon desenvolupament del futur nadó.

Conseqüentment, la forma per arribar en un estat òptim a la concepció és mitjançant el control d’un dietista-nutricionista que us guii i us assessori al llarg d’aquest camí.

El mantenir una correcta alimentació us ajudarà a afrontar la gestació sense complicacions tant per la mare com per al fetus. A més, iniciar l’embaràs amb un bon estat de salut, reduirà conseqüències posteriors per a la mare, i es podran evitar o minorar patologies característiques de l’embaràs com la diabetis gestacional, deficiències minerals i vitamíniques, guany excessiu de pes…

Totes aquestes patologies influeixen en la gestació del fetus, per la qual cosa, si no es realitza un bon control nutricional de les mateixes, poden acabar interferint en el desenvolupament del nen. El tractament i la prevenció de les mateixes, comença molt abans de l’embaràs. Per això és tant important una bona planificació alimentària prèvia al moment de la concepció.

Cuidant la vostra salut, millorareu la del vostre futur fill/a.

EMBARÀS

L’embaràs és un moment únic i molt esperat per als pares. Una nova vida s’està gestant i és responsabilitat nostra nutrir-la de la manera més adequada per tal d’evitar malformacions, patologies o deficiències per el futur nen/a.

L’alimentació és clau en aquesta etapa al ser la nutrició de la mare vital per al fetus.

Durant l’embaràs s’han de cobrir les necessitats de la mare, a més de les necessitat del nadó durant el creixement fetal. L’alimentació us ajudarà a afrontar el moment del part d’una forma òptima i també a preparar la futura lactància.

Per tant, no serà essencial sols en el sentit d’alimentar o de nutrir, sinó també a l’hora d’evitar transmetre al fetus substàncies que alterin el creixement intrauterí. Per tal de protegir-lo, la mare ha de seguir una correcta alimentació depenent les característiques concretes de cadascú (pes inicial, guany de pes, deficiències nutricionals, vegetarisme o veganisme, patologies derivades de l’embaràs, patologies anteriors…). Sense un control nutricional de les mateixes, el futur nen/a queda exposat a l’adquisició de patologies cròniques, malformacions fisiològiques psíquiques i/o físiques, intoleràncies o al·lèrgies alimentàries, problemes de maduració i  desenvolupament…

Durant l’embaràs poden aparèixer alteracions que requereixen modificació dietètica, canvi d’hàbits, medicació… per  tal de millorar la salut de la mare i garantir un bon desenvolupament del fetus. En aquestes situacions encara és més evident la importància d’un bon control nutricional, doncs una inadequada alimentació agreujaria la patologia de la mare ocasionant alteracions i malformacions en el fetus.

Per tant, és important tenir un dietista-nutricionista que realitzi el seguiment i el control alimentari, sempre acompanyat del professional ginecològic i la matrona, durant aquesta etapa.

El millor que podeu regalar-li al vostre futur fill/a és salut.

Sheila Amela on FacebookSheila Amela on Instagram
Sheila Amela
Dietista-Nutricionista. Especialista en Embaràs, Lactància i Nutrició Infantil
Graduada en Nutrició Humana i Dietètica, Post-grau en Alimentació i Nutrició en la Infància i Màster en Atenció de persones amb diabetes (enfocada a diabetes infantil). Especialitzada en nutrició clínica avançada. Cursos de formació continuada en el Tractament de l'Obesitat i el Sobrepès en la infància, en Prevenció i Intervenció en consulta de l'excés de pes infantil, en Actualització de la Diabetis I i II, en Nutrició Infantil, entre d'altres.

Deja un comentario