NutriEstil&Esport col·labora en les II Jornades de Nutrició, Activitat física i Esport de la Universitat Rovira i Virgili

 El passat dia 1 de març de 2016, el nostre nutricionista Albert Martínez va col·laborar com a ponent en la segona edició d’aquestes jornades organitzades per la Universitat Rovira i Virgili de Reus.

L’esdeveniment va tenir lloc a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, en la que van participar altres experts en el camp de l’esport que van tractar temes tan interessants com ara les causes de les lesions més comunes en esportistes, el paper de la hidratació, la suplementació i ajudes ergogèniques o l’electroestimulació aplicada a l’esport.

L’Albert Martínez va posar èmfasi en la importància de que l’esportista rebi un bon suport i assessorament a l’hora de marcar els punts claus en l’alimentació i decidir el tipus de suplementació a pautar. Actualment, la suplementació esportiva està cobrant cada vegada més importància imalauradament moltes vegades predomina la confusió i la desinformació pel que fa a quin tipus de suplement cal prendre i de quina forma.

Cal tenir en compte que la prioritat sempre ha de ser la de garantir una bona alimentació, que aporti els fonaments nutricionals necessaris per a cada esportista. La suplementació esportiva no serà útil si la base de l’alimentació no és correcte i difícilment podrà substituir-la.

Per últim, el nostre nutricionista va recalcar que de suplementació esportiva n’hi ha molta, i que cal tenir en compte sempre el nivell d’evidència que hi ha al darrere de cada substància. La creatina, la cafeïna, els hidrats de carboni, l’HMB o la beta-alanina son algunes de les substàncies que avui dia gaudeixen d’evidència i que per tant, poden suposar una ajuda per l’esportista. Tanmateix, caldrà tenir present el nivell de confiança del suplement i la seva composició, per tal d’evitar aquells productes comercials que poden contenir substàncies dopants no declarades en la seva formulació.

Com a missatge de cloenda de la seva ponència, l’Albert va donar importància a la necessitat de realitzar una bona educació nutricional i un assessorament proper i personalitzat a l’esportista, considerant el Dietista-Nutricionista especialitzat en esport com a professional clau per dur a terme aquesta tasca.

NutriestilEsport

Deja un comentario