Córrer amb intel·ligència

 Ets Runner?, participes en curses freqüentment?, et prepares com cal davant d’una cursa?

A continuació tens un breu resum dels beneficis que et pot aportar el Massatge Esportiu a l’hora practicar aquest esport.

Tant si ets un corredor professional, com si corres per hobbie, has de tenir clar la importància alhora de preparar-se davant d’una cursa  tant en l’àmbit nutricional, com el psicològic i el físic entre d’altres. En l’àmbit físic, el Massatge Esportiu (a part dels estiraments i altres preparacions físiques) s’ha d’entendre com part del propi  entrenament del corredor, ja que és primordial per prevenir lesions que són tan comuns en aquest territori.

https://pixabay.com/es/corredor-carrera-la-competencia-888016/
https://pixabay.com/es/corredor-carrera-la-competencia-888016/

 

Que és el Massatge Esportiu?

És una de les moltes tècniques que s’utilitza en fisioteràpia, que aplica diversos procediments i tècniques de manipulació amb la finalitat de treballar, millorar i prevenir lesions en una persona esportista.

Quins beneficis aporta?

  • Augment del flux sanguini i circulatori de la zona.
  • Augment de l’oxigenació del múscul aportant una millor funcionalitat d’aquest.
  • Prevenció de lesions musculars.
  • Eliminació de toxines i residus  produïts pels processos metabòlics del múscul.
  • Millora el rendiment esportiu.
  • Increment de teixit cicatricial que s’origina després d’una lesió (accelera la recuperació muscular i preveu possibles sobrecàrregues).
  • Millorar la mobilitat i la flexibilitat.

Quan aplicar aquest massatge?

L’aplicació d’aquesta tècnica dependrà de la freqüència en que es realitzi l’esport i la intensitat d’aquest.

Tipus de massatge:

  • Pre-competició: El massatge pre-competició s’hauria d’aplicar entre les 5 i 24 hores abans de realitzar l’activitat. És un tipus de massatge, que combina una sèrie de tècniques amb la finalitat d’estimular la musculatura i el sistema nerviós associat a aquesta, augmentar la irrigació sanguínia i el to muscular entre d’altres. A més a més aquesta tècnica treballa activant la circulació dels fluids, accelerant l’eliminació de residus i toxines  que es formen en el múscul.
  • Post-competició: Aquest massatge relaxa el múscul i facilita la desaparició de contractures i de toxines a més de millorar el seu aport sanguini.
  • Manteniment: Tot corredor hauria de controlar i mantenir el seu estat físic mentre no competeixi. Aquest massatge, s’aplica amb l’objectiu de diagnosticar possibles contractures i punts gatell que es formen al múscul així com  mantenir la seva elasticitat.
NutriestilEsport

Deja un comentario