Curs de Manipuladors d’aliments a Alcover

Els passats dies 26 i 27 d’octubre de 2015, vam tenir el plaer de participar com a docents en el curs de Manipuladors d’aliments realitzat al centre Ca Cosme d’Alcover.

 Es tractà d’un curs organitzat per IDFO enfocat a persones adultes en situació d’atur, que va ser gestionat per Criteria Recursos Humans i impartit per NutriEstil&Esport. El curs es va enfocar de forma dinàmica i pràctica, amb l’objectiu que fos d’utilitat pels participants.

Des de l’any 2000, el carnet de manipulador d’aliments ja no existeix com a tal, i ara és responsabilitat de les mateixes empreses impartir la formació suficient que garanteixi la seguretat i la higiene alimentària en tot moment. A més, cal que la formació i la informació transmesa es renovi i s’actualitzi, i que es programi de forma periòdica per tots els treballadors (ja siguin fixes o temporals).

Segons dades de la Generalitat de Catalunya, dels 103 brots de toxinfecció a Catalunya en l’any 2011, un 27,6% va ser per causa directe del propi manipulador i un 72,4% per causa indirecte del mateix. Tot i que els sistemes de seguretat global permeten tenir controlat el número de brots, cal prendre consciència del gran número d’aquests que son causats per unes males pràctiques d’higiene o mala manipulació de l’aliment.

Cal recordar que la responsabilitat i el nivell d’implicació en dur a terme bones pràctiques per part del manipulador, és clau per garantir la seguretat de l’aliment que arriba al consumidor final. En cada sector, comerç o establiment on es manipuli, transformi, es distribueixi o es comercialitzi amb aliments, s’hauran d’implementar una sèrie de normes d’higiene específiques, sempre valorant els riscs existents o la probabilitat de perill en cada punt (amb el suport d’un bon pla d’APPCC).

Seguir una bona estratègia de prevenció i correcció és bàsic per garantir que, un cop arribat a taula, el producte final no suposarà cap risc de transmissió de malaltia o intoxicació, i que el consumidor final el podrà menjar amb total seguretat.

A NutriEstil&Esport treballem per donar un servei complet, personalitzat, satisfactori i amb garantia d’èxit. En els darrers mesos hem ampliat el nostre catàleg de cursos de formació en nutrició clínica i comunitària, nutrició esportiva i en el camp de la seguretat, la qualitat i la higiene alimentaria i esperem obrir nous i enriquidors projectes de futur.

NutriestilEsport

Deja un comentario