TALLERS D’ESTIU EN SALLEURE

La nostra companya Sheila Amela, dietista-nutricionista especialitzada en alimentació i nutrició infantil-juvenil, ha estat convidada a realitzar diferents xerrades i tallers en el campus d’estiu Salleure, en el centre educatiu La Salle, que organitza l’equip Mou’t, serveis, esport i lleure.

El campus acull cada estiu centenars de nens d’edats molt variades i ofereix una amplia oferta d’activitats per tal que aprenguin i es diverteixin. Des de jocs d’aigua a espectacles de màgia, convivències nocturnes, activitats esportives o tallers educatius, entre molts d’altres.

Durant el mes de Juliol, la Sheila ha sigut l’encarregada de realitzar les xerrades i tallers relacionats amb l’alimentació.

Es van realitzar un total de tres tallers diferents, adaptant-los als diferents grups d’edat.

El primer taller es va dur a terme amb els futurs monitors, doncs l’equip de Mou’t també ofereix servei de formació de monitor de temps lliure. En aquesta xerrada es va tractar com actuar front a l’alimentació dels nens en el menjador del campus. Les responsabilitats i habilitats que han de tenir com a monitors, i el mètode d’actuació davant diferents situacions amb els nens i el menjar. A banda, també es va tractar el tema de la hidratació posant èmfasi en situacions de risc en que ens podem trobar.

Un altre taller es va realitzar amb els nens de mitjana edat, on es va tractar el rendiment esportiu i la importància de tenir una bona base alimentària. Els nens van descobrir aquells aliments que potencien el rendiment i aquells, que per contra, el disminueixen. També la importància que té la hidratació, no sols durant l’activitat esportiva, i  per acabat es van resoldre dubtes i mites nutricionals.

Per últim, també es va fer un taller amb els més petits. Aquests s’ho van passar en gran provant fruites tropicals, algunes de les quals no n’havien sentit parlar mai. Amb els ulls tapats i utilitzant els sentits del tacte, de l’olor i del gust, havien d’anar endevinant de quina fruita es tractava.  Va ser una activitat molt divertida tant per als nens com per als monitors que també es van llençar a provar algunes fruites exòtiques.

Totes les xerrades i tallers tenien com a objectiu apropar l’alimentació saludable als més petits i a aquells que tracten amb ells.

Van ser unes jornades molt enriquidores i esperem des de NutriEstil&Esport que ho posin en practica ben aviat.

Podeu accedir a més fotos i més informació en:

https://www.facebook.com/moutserveis/

https://www.moutserveis.com/

Sheila Amela on FacebookSheila Amela on Instagram
Sheila Amela
Dietista-Nutricionista. Especialista en Embaràs, Lactància i Nutrició Infantil
Graduada en Nutrició Humana i Dietètica, Post-grau en Alimentació i Nutrició en la Infància i Màster en Atenció de persones amb diabetes (enfocada a diabetes infantil). Especialitzada en nutrició clínica avançada.

Deja un comentario